ZA 21 september 2019, 20:15 uur, Singer-Songwriter Avond

 17,50

Niet beschikbaar

Theater Posa organiseert een Singer-Songwriter Avond in samenwerking met Ron Lindeman. Lindeman is zelf een singer-songwriter die al heel wat jaren eigen liedjes schrijft en ten gehore brengt. Hij houdt van melodieuze muziek en van mooie poëtische teksten over de liefde en over het leven maar ook van keiharde sociaal bewogen teksten. Hij heeft ook een eigen productiebedrijfje genaamd Purple Melody Productions. Via deze weg kent hij veel andere singer-songwriters en zo ontstond het idee om een avondvullend programma aan te bieden in Theater Posa. Verwacht een afwisselend programma, gepresenteerd door Ron Lindeman, met acts van: Jeanie Overduin, Mirjam Pattiwael & Pieter Nanuru, Sander Hoek & Lisa Imhoff en de band October. Ron Lindeman treedt zelf ook op, ondersteund door de pianist Mark Kirkenier.

Niet beschikbaar

Beschrijving

Zaterdag 21 september 2019, 20:15 uur, Singer-Songwriter Avond

Prijs: €17,50
In de voorverkoop/Met VTP korting: €15,-
Abonnementhouders: GRATIS
Aanvang: 20:15 uur

Bestel nu kaarten!

Singer-Songwriter Avond

Ron Lindeman is een singer-songwriter, die al heel wat jaren eigen liedjes schrijft en ten gehore brengt. Hij houdt van melodieuze muziek en van mooie poëtische teksten over de liefde en over het leven maar ook van keiharde sociaal bewogen teksten, bijvoorbeeld over oorlogskinderen of over een 11-jarig meisje wat is vermoord. Als Singer songwriter legt Ron toch zelf de nadruk op de manier waarop hij zingt. Ron heeft een goede zangstem. De zang en de tekst zijn in zijn liedjes meestal het belangrijkste element. Hij houdt van lange noten waarin hij met zijn stem zijn emoties goed in kwijt kan. Zijn motto is: Muziek is emotie! Ron heeft een CD uitgebracht genaamd Ron Lindeman The Story Songs, met eigen geschreven Engelstalige liedjes, die gaan over liefde en het leven zelf. Ron speelt solo op akoestische gitaar met zang, maar soms ook met begeleiding van diverse andere instrumentalisten in verschillende settingen. Ron is ook een kunstschilder en schildert in opdracht portretten en vrije schilderijen in acrylverf of olieverf. Hij beschildert ook instrumenten zoals gitaren en violen en maakt ook muurschilderingen in acrylverf. Als ghostwriter schrijft hij ook boeken in opdracht. Hij heeft een eigen productiebedrijfje genaamd Purple Melody Productions.

Jeanie Overduin (34) is een rasechte Amsterdamse Singer Songwriter die in haar (Engelstalige) eerlijke, rauwe liedjes geen onderwerp onbesproken laat. Met een fascinatie voor de prachtige imperfecties die horen bij het mens-zijn schijnt ze een licht op haar meest donkere kanten en filosofische vraagstukken, drang naar authenticiteit en diepste verlangens. Door haar kwetsbare stem en haar kleine gitaarspel hoopt zij een moment van herkenning te creëren bij de luisteraar, taboes te doorbreken en schaamte weg te nemen. Jeanie viert elk facet van het mens zijn en weet tijdens haar optredens een gevoel van verbinding te creëren tussen alle aanwezigen.

Singer-songwriter Mirjam Pattiwael zingt en schrijft nummers in de stijl van Joan Baez en Joni Mitchell. Warm, integer en persoonlijk. Haar unieke stemgeluid en authentieke teksten zijn een gouden combinatie. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en wordt daarbij vaak ondersteund door gitarist en rasmuzikant Pieter Nanuru. Met Pattiwael & Nanuru ben je verzekerd van een sfeervol optreden van twee ervaren muzikanten. Hun muziek komt recht uit het hart en zal iedereen weten te raken.

Lisa Imhoff, een singer songwriter van 20 lentes jong, woonachtig in Almere. Speelt sinds haar 7de jaar piano en ontdekte dat ze haar zangstem daarbij goed kon gebruiken. Het schrijven van eigen liedjes was een logische volgende stap. Sander Hoek, 44 jaar jong en ook woonachtig in Almere. Begeleider van vele binnen- en buitenlandse artiesten, oprichter van de Rock-A-Oke band en auteur van drie gitaarlesboeken. Samen zijn Lisa & Sander sinds 2017 een muzikaal duo. Na de eerste kennismaking zijn de optredens in sneltreinvaart gegaan: o.a. support-act van Sandra van Nieuwland, Gluren bij de buren in Hilversum 2019, Keukenkaravaan Apeldoorn en Terrassen Festival Almere. Lisa tekende in 2018 bij platenlabel ‘Lapanouse Music’ en staat als artiest geboekt bij ‘Grumpy Dutch’.  De eerste single met bijhorende video die is uitgebracht heet ‘Right time’. Naast haar eerste single is het duo niet onder één categorie in te delen als het gaat om het eigen werk. Van up-tempo naar dromerig, van poprock tot ballades. Laat je betoveren door het stemgeluid van Lisa en het kenmerkende gitaarspel van Sander.

Mark Kirkenier, gepassioneerd professioneel pianist, toetsenist & componist. Muziek is voor hem een vertolking van gevoel, het is meer dan alleen het spelen van een mooie melodie. Zijn muziek komt recht uit zijn hart, stroomt zijn vingers in en vertaalt zich in een verhaal, waarmee hij u als luisteraar probeer te raken. Op zevenjarige leeftijd, in 1989, is hij voor het eerst achter de piano gekropen, hier ontstond de passie en liefde voor muziek. Hij kon zich, mede door de diagnose autisme spectrum stoornis, moeilijk verbaal uiten. Het fijne aan muziek is dat hij die woorden niet nodig heeft en er zelfs een diepere lading aan kan geven. Na 10 jaar pianoles, is hij zich autodidactisch verder gaan ontwikkelen. Sinds 2000 is hij ook buiten de huiskamer gaan spelen en is hij zijn eerste koor gaan begeleiden. Vanaf 2005 is hij ondermeer de muzikale omlijsting gaan verzorgen tijdens de Lintjesregen in Heerhugowaard, welke hij tot op heden nog verzorgt.

October: Oprichter, zanger, keyboardspeler/pianist en componist Helge Bjastad komt oorspronkelijk uit Noorwegen maar woont al jaren in Amersfoort. Hij heeft al jarenlang liedjes geschreven en opgenomen en vond het op een gegeven moment tijd om live voor publiek op te treden. Daarom richtte hij in 2006 de band October op. Het repertoire, wat vele verschillende muziekstijlen omvat, heeft bewezen een gemengd publiek aan te trekken, jong en oud. De bandleden zijn allen ervaren muzikanten, producers en performers, en zijn tevens actief in andere bands en projecten. Pakkende liedjes, orkestrale arrangementen en een beetje singer-songwriter, jazz en blues; dat alles is te vinden in de muziek van de band October. Na enkele wijzigingen bestaat de band heden ten dage uit:

Keyboard/piano en zang: Helge Bjastad.
Gitaar en zang: Rob Stheins
Bass en zang: Dirk Clarenbach
Drums en zang: Pascal Zrour

Titel

Ga naar de bovenkant