ZO 12 december 2021, 16:00 uur, Ryan van den Akker met “Hiroshima in een kinderziel”

 12,50

Niet beschikbaar

Een unieke, persoonlijke vertelling van een indringend en angstaanjagend verhaal uit haar jeugd over een radicale uitzetting uit de liefde waarin ze feilloos wisselt van de ene rol in de andere.

Met haar uitzonderlijk mooie stem, waarvoor ze ooit de prestigieuze Zilveren Harp in ontvangst mocht nemen, zingt ze in deze muziektheater voorstelling tot op het bot van haar ziel haar zelfgeschreven nummers.

Niet beschikbaar

Beschrijving

Zondag 12 december 2021, 16:00 uur, Ryan van den Akker met “Hiroshima in een kinderziel”

Prijs: €12,50
In de voorverkoop/Met VTP korting: €10,-
Abonnementhouders: GRATIS
Aanvang: 14:30 uur

Bestel nu kaarten!

LET OP: Reserveren en QR-code verplicht.

Hiroshima in een kinderziel

Op 6 juni 1967 naderde een vaalgroene Volkswagen Kever met daarin, twee in lange regenjassen verkleedde mannen, de boerderij aan de heide in Keer en Duuk. De pas zesjarige Mathilde Adriana Maria voelde deze keer een gevaar opdoemen dat alle eerdere bedreigingen in het niets deed vallen. Ze wist exact wat ze moest doen; haar klompjes aan en zo snel mogelijk wegrennen, vluchten ver weg over de weilanden. Precies zoals haar vader haar had gedicteerd en precies zoals ze dat samen hadden geoefend. Als een spel. De werkelijkheid vooruit.
Echter, een harde, gehandschoende hand greep haar in de nek en bracht haar radicaal tot stilstand. Ze wist dat het verloren was, haar overleven in het paranoïde labyrint van haar familie was afgelopen.

De soldateske regenjassen sleurden kaar naar de Kever waar ze in een flits ‘niets’ voelde. Mathilde trad uit haar lichaam. Ze had geen land meer, geen huis, geen moeder, geen vader, zelfs geen illusie meer. Er was slechts totale verbijstering en de meest diepe angst.

Hiroshima in een kinderziel. Mathilde Adriana Maria bestaat niet meer. Opgeruimd staat netjes.

Ryan speelt en zingt alle rollen in deze solo-voorstelling.

Ryan van den Akker

Ryan werd in de jaren negentig ontdekt door Joop van Ende. Zij vertolkte vele hoofdrollen in musicalproducties waaronder Cyrano de musical, Elisabeth, My fair Lady, De Jantjes de bekendste waren.

Joop van den Ende was onder de indruk van haar eigenzinnig, veelzijdig en indringende talent wat er voor zorgde dat Ryan de prestigieuze ‘Zilveren Harp’ prijs won voor de beste vertolking van het Nederlandse lied.

Naast haar theatercarrière was Ryan regelmatig te zien in televisieseries als Bureau Kruislaan, Baantjer, Familie Ouderijn e.a.

Maar misschien is ze nog wel het meest bekend van haar vertolking van de stem van Alfred Jodocus Kwak waarmee ze inmiddels in 7 Europese landen dagelijks te horen is en al vele miljoenen views kent op YouTube met het liedje: “Vandaag ben ik zo vrolijk”. Herman van Veen citeert over zijn stem-muze: “Weinig mensen hebben mij in het theater zo geraakt als dit kleine grote vrouwtje”.

De laatste jaren richt zij zich voornamelijk op het geven van concerten en acts bij allerlei gelegenheden.

Ryan weet met haar warme stem het publiek tot op het bot te raken. Haar optredens zijn altijd interactief vol energie en plezier. Zij neemt haar publiek volledig mee in de happening.

Titel

Ga naar de bovenkant