ZO 16 april 2023, 16:00 uur, Willem Hellebrekers nodigt uit… “Something about Sanna”

 15,00

Niet beschikbaar

“Something about Sanna” is opgericht in de zomer van 2017 toen Sanna van Vliet (zang/piano), Sven Schuster (bas) en Joost Kesselaar (drums) samenspeelden. Het klikte muzikaal heel goed; er was spontaniteit, alertheid en ruimte voor muzikale wendingen. Dit trio wil zich richten op eigen repertoire om zo een uniek en persoonlijk geluid te creëren en om zich te onderscheiden van andere pianotrio’s. Het trio heeft een fris geluid, er straalt vertrouwen en speelplezier van hen af en er is interactie tussen de musici en het publiek.

Niet beschikbaar

Beschrijving

ZO 16 april 2023, 16:00 uur, Willem Hellebrekers nodigt uit… “Something about Sanna”

Prijs: €15,-
In de voorverkoop: €12,50
Abonnementhouders: GRATIS
Aanvang: 16:00 uur

Bestel nu kaarten!

Something about Sanna

Bezetting:
Sanna van Vliet-vocals & piano
Sven Schuster-bas
Joost Kesselaar-drums
Willem Hellbreker-sax

Korte Bio:
“Something about Sanna” is opgericht in de zomer van 2017 toen Sanna van Vliet (zang/piano), Sven Schuster (bas) en Joost Kesselaar (drums) samenspeelden. Het klikte muzikaal heel goed; er was spontaniteit, alertheid en ruimte voor muzikale wendingen. Dit trio wil zich richten op eigen repertoire om zo een uniek en persoonlijk geluid te creëren en om zich te onderscheiden van andere pianotrio’s. Het trio heeft een fris geluid, er straalt vertrouwen en speelplezier van hen af en er is interactie tussen de musici en het publiek. Sanna componeerde voor de cd “Music for President” 7 eigen songs en Sven Schuster bracht 3 eigen composities in. Na hun cd-presentatie in Amsterdam speelde het trio op toonaangevende jazzpodia en festivals zoals het North Sea Jazz Festival 2019. De tweede cd met eigen repertoire is uitgekomen in oktober 2022 getiteld “Something About Time”.

Sanna van Vliet (zang & piano) studeerde af voor twee hoofdvakken jazzzang en jazzpiano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij trad op in meer dan 15 landen, waaronder De Azoren, Thailand, Zuid-Korea, Polen, Noorwegen en Denemarken. Zij bracht 4 cd’s uit onder eigen naam en trad op met Joe Cohn, Eef Albers, Jarmo Hoogendijk en Ben vd Dungen, Frans Elsen, Cees Slinger, John Engels, Wouter Hamel en The Beets Brothers. Sanna is vaste docent aan het Conservatorium van Amsterdam en ontwikkelde haar eigen methode voor vocale improvisatie.

Joost Kesselaar (drums) werd tijdens zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam uitgenodigd om bij Jeff Hamilton te studeren in Los Angeles. Ook kreeg hij les va John Riley, Idris Muhammed en Andrew Cyrille. Hij speelde o.a. met Kenny Wheeler, Benny Bailey, Joe Lovano, Kenny Werner, Cedar Walton en speelde op toonaangevende festivals zoals het NSJ-Festival, Montreal Jazz Festival, Het Bimhuis, Birdland (NY) en gaf workshops in Damascus en Djakarta. Tegenwoordig is Joost drumdocent aan het Utrechts Conservatorium.

Sven Schuster (bas) begon op zijn zestiende met contrabas spelen. Hij studeerde in Graz, Oostenrijk en aan het Conservatorium in Hilversum. Sven trad op met o.a. Gregory Porter, Lalah Hathaway en Oleta Adams. Sven is bandleider, componist en arrangeur van de Amstel Bigband. De Volkskrant schreef over de CD “Three is a Crowd” van het Sven Schuster Quartet: “Schuster is zelf een overtuigend solist, warm en melodieus; zijn gestreken klaagzang in Mingus’ “Goodbye Pork Pie Hat” is gedurfd en aangrijpend.”

ENKELE QUOTES:

“Het trio klinkt fris en energiek. Hoogtepunten zijn de heerlijke groove, het melodische basspel en de uiterst prettige zang en swingende pianospel. Het trio speelt jazz met een aanstekelijke funky groove en de nummers blijven boeien door de energie die de band blijft uitdragen.”
Muziekwereld

“Een aangename verrassing: swingende songs die een langer leven lijken te zijn beschoren dan veel hedendaagse composities dat doorgaans zijn. Sanna van Vliet is een voortreffelijke zangeres en pianiste met een compositorisch talent. Een trio met een eigen geluid.”
Klaas Koopman, De Nieuwe Muze

“De cd “Something About Time” klinkt allereerst geweldig goed. Je hoort direct dat de musici elkaar helemaal begrijpen. Het samenspel is echt briljant, ze zijn zeer goed op elkaar ingespeeld. En het repertoire is heel bijzonder; het gaat van intieme teksten naar lekkere funky stukken. Het is vooral de persoonlijke benadering van het trio die heel erg aansprekend is. Het is geen opsmuk, je hoort exact wat er gebeurt. Sanna heeft de vibe en de energie die ze live heeft weten te vangen op deze cd. Het is een hele mooie aanvulling op haar toch al bijzondere repertoire qua releases. En ja, het is een cliché van de bovenste plank, maar het is gewoon een hele lekkere cd! Hoe bijzonder is het dat 3 mensen zoveel verschillende klankkleuren weten te produceren. Het is echt een heel mooi uitgewerkt project geworden.”
Co de Kloet

“The Recording is an Original and Clever Song Book, of Short Story Jazz Pop Vignettes!
Both Sung and Played with the Highest of Artistic Standards!Uniquely accessible; with a Keen Understanding of Vocal Style, Quality, Intonation, Diction and Story Telling! Wonderful Recording in Every Way!”
Justin DiCioccio

“Light and airy describes this fresh recording from Sanna Van Vliet. Jazz roots are definitely evident but a modern spin permeates this work. The lyrics reflect modern personal relationships. Hopefully the connection between the music and story line resonates with the younger generation to put this lovely singer and pianist on the jazz map for the future.”
Deborah Brown

Titel

Ga naar de bovenkant