ZO 29 november 2020, 15:00 uur, Jeroen de Groot & Bernd Brackman met “Recital de 3 B’s”

 15,00

Niet beschikbaar

Een programma met drie titanen van het muziekfirmament

Niet beschikbaar

Beschrijving

Zondag 29 november 2020, 15:00 uur, Jeroen de Groot & Bernd Brackman met “Recital de 3 B’s”

Prijs: €15,-
In de voorverkoop/Met VTP korting: €12,50
Abonnementhouders: GRATIS
Aanvang: 15:00 uur

Bestel nu kaarten!

LET OP:
* Reserveren verplicht
* Maximaal 30 bezoekers

Een programma met drie titanen van het muziekfirmament

Brahms en Beethoven borduurden verder op het muzikale fundament dat Bach voor hen had neergezet. De Toccata und Fuge vertoont alle kenmerken van een jeugdig bravourestuk. Het is qua stijl in dat van de “Stylus Phantasticus”, vrije fantastische stijl. De oorspronkelijke versie die iedereen kent is die voor het orgel. Vandaag de in de 20ste eeuw omgezette vorm voor de viool solo. Vervolgens hoort u de 3de sonate van Johannes Brahms. Melodieën vol levenslust en sentiment worden voorzien van overrompelende harmonieën en ritmische finesse. Een meeslepend meesterwerk, gevat in een perfecte architectuur en klassieke afmeting. Het concert sluit af met de beroemde Kreutzer sonate van Ludwig van Beethoven. Hierin wisselen passie, hartstocht en melancholie elkaar af in dit meesterwerk van de vroege-romantiek. Beethoven de grote meester van structuur en vorm vergt uiterste virtuositeit van zowel de pianist als de violist. Zonder twijfel één der indrukwekkendste muziekwerken ooit geschreven voor deze combinatie.

Bernd Brackman (1960)

Bernd Brackman ontving zijn eerste piano lessen van zijn moeder, Frieda Brackman-Hoogerwerf. Later studeerde hij bij Jaap Spaanderman en Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium, Amsterdam. Brackman heeft ook deelgenomen aan de masterclasses van Vlado Perlemuter,
Peter Feuchtwanger, Roberto Sidon, Naum Grubert en Leon Fletcher. Tevens was hij prijswinnaar van diverse Europese concoursen. Naast zijn solo-carriere is Bernd veelvuldig te horen als kamermusicus.

Jeroen de Groot (1961)

De Groot studeerde al aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam toen hij 11 jaar oud was. Zijn leraren waren Bets van der Horst en Herman Krebbers. Hij won het Nationaal Vioolconcours Oskar Back in 1985, waardoor hij een beurs kreeg om verder te studeren bij Sándor Végh in Salzburg en Ivry Gitlis in Parijs. Al toen hij nog studeerde trad hij veel op en won hij prijzen op het ARD Wettbewerb in München en het de internationale concours in Scheveningen. Verder won hij de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw en de Medaille d’Or op het concours Les Jeunes Solistes in Bordeaux.

De Groot is actief als solist met orkest. Verder vormt hij een vast duo met de pianist Bernd Brackmann, Met hem nam hij twee CD’s op: The French connection en Unforgettable. Ook speelde bij op een CD met kamermuziek van Jean Wiéner. Hij gaf concerten in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Japan en Zuid-Amerika. De Groots instrument is een Amati uit ongeveer 1660.

Titel

Ga naar de bovenkant