VR 17 maart 2023, 20:15 uur, Phil Gates (USA)

 20,00

Niet beschikbaar

Phil is een multi-instrumentalist; vanaf zijn 7e heeft hij viool, klarinet, drums en tenslotte zichzelf gitaar leren spelen. De expressiviteit van elektrische gitaar en slidegitaar werden de muzikale hoekstenen voor Phil. Vroege invloeden voor Phil waren Buddy Guy, Muddy Waters, Roy Buchanan, Jimi Hendrix, Shuggie Otis, Rory Gallagher en Johnny Winter.

Phil trad overal ter wereld op met zijn eigen stijl van The Blues, waarbij zijn gitaarwerk terugkomt in alles wat hij doet.

Niet beschikbaar

Beschrijving

Vrijdag 17 maart 2023, 20:15 uur, Phil Gates (USA)

Prijs: €20,-
In de voorverkoop: €17,50
Abonnementhouders: €15,-
Aanvang: 20:15 uur

Bestel nu kaarten!

Phil Gates (USA)

Phil Gates werd geboren in Chicago, Illinois, in een familie van muzikanten die hebben bijgedragen aan de vorming van zijn muziekstijl en talent. Phil is een multi-instrumentalist; vanaf zijn 7e heeft hij viool, klarinet, drums en tenslotte zichzelf gitaar leren spelen. De expressiviteit van elektrische gitaar en slidegitaar werden de muzikale hoekstenen voor Phil. Vroege invloeden voor Phil waren Buddy Guy, Muddy Waters, Roy Buchanan, Jimi Hendrix, Shuggie Otis, Rory Gallagher en Johnny Winter.

Phil begon op 18-jarige leeftijd professioneel te spelen met verschillende projecten. Hij trad op in zowel clubs als grote zalen in meer dan vijftien verschillende landen. Phil heeft het podium gedeeld en gewerkt met geweldige bluesartiesten zoals Buddy Guy, John Mayall, Coco Montoya, Tommy Castro, Janiva Magness, John Nemeth, Kenny Neal, Eric Gales en vele anderen.

Phil is een actieve pleitbezorger voor de blues, zowel als blues artiest als achter de schermen bij de Los Angeles Blues Society. Hij is jarenlang een gewaardeerd jurylid geweest bij de International Blues Challenge van de Blues Foundation (IBC) in Memphis, TN en ook bij de “King of the Blues” wedstrijd in Hollywood. Phil trad overal ter wereld op met zijn eigen stijl van The Blues, waarbij zijn gitaarwerk terugkomt in alles wat hij doet.

Titel

Ga naar de bovenkant