VR 5 april 2024, 20:15 uur, Theatergroep Droog! speelt “Wie is er bang voor Virginia Woolf?”

 15,00

Niet beschikbaar

George en Martha nodigen, na een universiteitsfeest, een jong stel uit bij hen thuis. Wat begint als een beleefdheidsbezoekje, ontspoort al snel in een nachtmerrie vol drank, verwijten en onthullingen. De psychologische spelletjes die worden gespeeld, laten je als toeschouwer niet onberoerd. Tien spelers geven elk hun eigen interpretatie aan de vier personages, waardoor dit beroemde tragikomische stuk een nieuwe dynamiek krijgt waar de vonken vanaf vliegen!

Speeldata: 5, 6, 12, 13 april om 20:15 uur en 7, 14 april om 16:00 uur

Niet beschikbaar

Beschrijving

Vrijdag 5 april 2024, 20:15 uur, Theatergroep Droog! speelt “Wie is er bang voor Virginia Woolf?”

Prijs: €15,-
Abonnementhouders: €12,50
Aanvang: 20:15 uur

Bestel nu kaarten!

Wie is er bang voor Virginia Woolf

Het toneelstuk “Who’s afraid of Virginia Woolf” van de hand van Edward Albee werd voor het eerst opgevoerd in 1962 (!) en is één van die tijdloze toneelstukken die nooit vervelen en eeuwig actueel blijven. Het stuk werd vertaald door Gerard Reve en bewerkt door het Publiekstheater. Het verhaal van een echtpaar dat elkaar verbaal naar het leven staat en dit op een late, drank overgoten avond over de rug van een jonger paar uitspeelt. Onder het venijn zit een goed bewaard geheim, dat pas aan het eind duidelijk wordt.

Aangezien dit toneelstuk slechts vier rollen kent, kwam het voor een grote groep als Droog! nooit in aanmerking om gespeeld te worden. Een recent bezoek aan het STA-toneel in Amsterdam bewees dat dit echter heel goed mogelijk is. De gedeelde rollen werden zelfs breder en interessanter doordat meerdere aspecten van de hoofdpersonen door verschillende spelers konden worden belicht, zonder dat dit verwarrend of inconsistent werd. Een eyeopener voor de groep én de spannende mogelijkheid om stukken te kunnen spelen die voorheen, door een te klein aantal rollen, afvielen. Tijd voor Theatergroep Droog! om dit concept te gaan gebruiken en haar Lelystadse bezoekers te laten kennismaken met dit indrukwekkende toneelstuk.

In september starten de repetities voor deze voorstelling, die geregisseerd zal worden door Denice de Muynck, Neerlandicus, afgestudeerd theatermaker/regisseur aan de Toneelacademie Maastricht en gast docent aldaar. Regisseur bij oa het eerder genoemde STA-toneel Amsterdam.

Titel

Ga naar de bovenkant