VR 31 augustus 2018, 20:15 uur, Carla Pontes & Gonçalo Pescada – on stage

 15,00

Niet beschikbaar

ZOMERSPECIAL!

Dit project ontstond in het vroege voorjaar van 2018 en bracht de in Portugal zeer bekende en gewaardeerde accordeonist Gonçalo Pescada, samen met Carla Pontes, een van de mooiste en meest expressieve stemmen van het zuiden van Portugal. Carla Pontes (sopraan en fado-zangeres) en Gonçalo Pescada (accordeon en bandoneon)  maken indruk met de uitstekende technische kwaliteit van hun muziek,  maar de echte magie ontstaat door het samenbrengen van de unieke muzikaliteit en gepassioneerde expressie van beide musici. Samen brengen ze een zeer breed samenhangend repertoire dat reikt van klassiek tot Portugese muziek (onder meer fado) en gepassioneerde tango.

Prijs €15,00
In de voorverkoop €12,50
Aanvang: 20:15 uur

Deze voorstelling valt buiten het theaterseizoen 2018/2019 en daarmee ook buiten alle kortingen welke gelden tijdens ons theaterseizoen. Uiteraard, geldt wel de voorverkoopkorting!

Niet beschikbaar

Beschrijving

Carla Pontes en Gonçalo Pescada – on stage
“Carla Pontes en Gonçalo Pescada – on stage” kent in ieder geval een klassieke opening met een prachtige uitvoering van het Ave Maria van Caccini (1551-1618) en het indrukwekkende a capella gezongen Kaddish van Ravel (1875-1937). De muzikale reis voert verder langs Portugese fado en de gevoelvolle muziek van José Afonso (1929-1987), daarna volgen hoogtepunten van Gershwin (1898-1937) als Summertime en I’ve Got Music. De reis zal eindigen met onder meer gepassioneerde tango van Astor Piazzolla (1921-1992). Zijn compositie Adios Nonino, mag natuurlijk niet ontbreken. Van deze prachtige muziek die koningin Maxima tot tranen toe ontroerde in de uitvoering van Carel Kraayenhof wordt een bijzondere versie ten gehore gebracht.

Carla Pontes zal in het voorjaar van 2019 optreden in het Concertgebouw te Amsterdam met verschillende hooggewaardeerde artiesten, waaronder Gonçalo Pescada. U heeft nu een uitgelezen kans om alvast kennis te maken met dit bijzondere talent.

Over Gonçalo Pescada
Gonçalo Pescada werd geboren in 1979 in Faro (Portugal). Hij begon zijn muzikale studies in de Algarve en vervolgde deze later in Lissanbon aan het Matono Musical Institut, Castelo Branco (Applied Arts Superior School), Frankrijk (Centre National et International de Musique et Accordéon) en Évora University.

Hij won onder meer de 1e prijs in de National Accordion Competition (Alcobaça, 1995) en de 1e prijs in de “Citá di Montese” International Competition (Italy, 2004). Hij kreeg international erkenning na het winnen van de 1e prijs in de Estoril Interpreters competition (Portugal, 2006). Het bracht hem naar Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Bulgarije. Hij trad op als solist met diverse orkesten en ontving uitnodigingen voor prestigieuze festivals. Gonçalo Pescada maakte opnamen voor radio en televisie. Zijn discografie omvat de cd’s Intuition (solo), Encontros (kamermuziek met piano), Astor Piazzolla (solist met orkest) en Symbiosis (kamermuziek met viool). Hij voltooide zijn doctoraal in muziek en musicologie in 2014 aan de Évora University onder supervisie van de componist, dirigent en professor Sir Christopher Bochmann. Naast optreden doceert hij in diverse conservatoria in de Portugese Algarve en is hij professor voor het hoger muziekonderwijs in Accordeon Performance aan de universiteit van Évora. Sinds 2014, is Gonçalo Pescada Portugese afgevaardigde en jurylid van de meest prominente internationale accordeon competitie “Trophée Mondial de l’Accordéon” (Confédération Mondiale de l’Accordéon).

Over Carla Pontes
De sopraan Carla Pontes werd geboren in Lissabon, in de befaamde wijk Alfama waar de Fado haar oorsprong vond. Zij is afgestudeerd aan de hogeschool voor de kunsten. In 2004 begon Carla haar zangonderwijs met lessen bij Birgit Wegemann. Sindsdien volgde ze vele workshops, cursussen, seminars, privélessen en masterclasses in Portugal en het buitenland. Naast haar optredens geeft ze individuele lessen en adviezen en bereidt zij jongeren en volwassenen voor op audities, televisieoptredens en castings. Carla heeft zich bekwaamd in diverse vormen van zangtherapie, met een sterke focus op therapeutische stemverkenning, waarbij ze steeds de verbinding zoekt tussen het fenomeen van de stem en de essentie van iedere persoon. Carla geeft ook individuele en groepssessies in emotionele expressie via stembevrijding en Inner Voice.

Titel

Ga naar de bovenkant