ZA 25 november 2023, 20:15 uur, MANNEN VAN NAAM – “De Duivelsbrug”

 20,00

Niet beschikbaar

Met hun sympathieke presentatie creëren de mannen een gezellige huiskamersfeer waarin ze moeiteloos schakelen tussen hilarische grappen en kleine persoonlijke liedjes. Uiteraard ontbreken de vrolijke Keltische folk deunen niet. Daarvoor brengen ze een keur aan instrumenten mee, waaronder een heleboel snaarinstrumenten, fluiten, een accordeon en een doedelzak.

Niet beschikbaar

Beschrijving

Zaterdag 25 november 2023, 20:15 uur, MANNEN VAN NAAM – “De Duivelsbrug”

Prijs: €20,-
In de voorverkoop: €17,50
Abonnementhouders: GRATIS
Aanvang: 20:15 uur

Bestel nu kaarten!

MANNEN VAN NAAM

Ooit stonden ze alle drie aan de basis van Pater Moeskroen. De laatste jaren bewijzen ze nog veel meer in hun mars hebben. De MANNEN VAN NAAM brachten al vier theaterprogramma’s op de planken en toerden onder meer met Sylvia Houtzager, bekend van FLAIRCK.

Met hun sympathieke presentatie creëren de mannen een gezellige huiskamersfeer waarin ze moeiteloos schakelen tussen hilarische grappen en kleine persoonlijke liedjes. Uiteraard ontbreken de vrolijke Keltische folk deunen niet. Daarvoor brengen ze een keur aan instrumenten mee, waaronder een heleboel snaarinstrumenten, fluiten, een accordeon en een doedelzak.

Deze keer vertelt zanger/verteller Ton Smulders het verhaal van DE DUIVELSBRUG, muzikaal ondersteund door zijn kompanen Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven. Een spannende oude sage die als kapstok dient om juist de actualiteit te duiden. Om als spiegel te dienen: was alles wel zo anders vroeger? Gaat het nu beter of juist slechter met ons? En hoe staat het met ons morele kompas? Zal dat ons wel veilig over de Duivelsbrug leiden?

www.mannenvannaam.nl

Biografie Ad Grooten

Ad was al vroeg ‘scheppend’ bezig; tekende en schreef als kind al boeken vol en toen hij op zijn vijftiende het gitaarspelen ontdekte, ontstonden al gauw de eerste eigen liedjes. Zijn middelbare schooltijd bracht hij door in Uden, alwaar hij in verschillende groepen speelde, onder andere samen met Wilbert in het regionaal bekende Pardoes. Later kwamen sommige nummers van Pardoes op het repertoire van Pater Moeskroen te staan. In april van dit jaar nam Ad afscheid van deze bekende band.

Een van Ad’s meest succesvolle projecten was het opzetten van de kinderband Cowboy Billie Boem, samen met Bart Pullens in 1996. Daarnaast schreef hij tal van liedjes in opdracht, onder andere voor Kinderen voor Kinderen, het Wereldnatuurfonds en de Efteling. ‘Sprookjesboom de Musical’ en ‘Het Sprookjesboek van de Efteling’ zijn van zijn hand. Op dit moment toert Ad met de bekende kinderboekenschrijver Paul van Loon langs de theaters met een spannende kindervoorstelling.

In 2007 bracht Ad een eerste solo-cd uit, ‘Eilandskind’ genaamd. Een conceptalbum dat refereert aan zijn eerste levensjaren op Curaçao en waarop een keur aan gastzangers meedoet, waaronder Henk Hofstede, Gerard van Maasakkers en JW Roy. Het is hoog tijd dat een aantal van die liedjes live worden uitgevoerd en dat gaan de Mannen van Naam dan ook doen!

Biografie Ton Smulders

Ton werd geboren onder de rook van Breda. Na een aantal jaren piano- en gitaarles maakte hij al snel furore in de Nederlandstalige folkband Ranonkel. Achteraf bleek de groep een duidelijke voorloper van Pater Moeskroen te zijn, de band die Ton oprichtte tijdens zijn studie muziektherapie in Amersfoort, samen met Ad, Wilbert en anderen. De band scoorde in de jaren negentig grote hits en is nog steeds erg populair. Achttien jaar lang reisde Ton als zanger/gitarist/bassist en verhalenverteller met de paters langs de, overwegend Nederlandse, podia. Een succesvolle periode met veel hoogtepunten, waarbij Ton’s vertelkunst vooral goed tot uiting kwam in de theaters. Ton deed ook jarenlang het management en de boekingen van Pater Moeskroen, alsook van Cowboy Billie Boem, een muziektheatergroep die al jarenlang volle zalen trekt met vrolijke kinderprogramma’s. Na al die jaren bij Pater Moeskroen vond Ton het tijd voor een nieuwe uitdaging en koos hij voor een baan in het onderwijs. Maar het duurde niet lang of hij was weer regelmatig in de theaters te zien met Bart Pullens, alias Cowboy Billie Boem ‘himself’. Nu met een succesvol muziektheaterprogramma voor peuters, genaamd Spinnetje.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Samen met Ad en Wilbert pakt hij ook de volgende draad weer op, om te zingen over hun ervaringen als vaders, minnaars en Mannen van Naam.

Biografie Wilbert van Duinhoven

Bassist/accordeonist Wilbert begon zijn muzikale carrière bij de Udense folkgroep Pardoes, waar ook Ad deel van uitmaakte. Daarna speelde hij in een aantal andere bands in wisselende stijlen, van funkrock tot folk. In 1986 stond Wilbert, samen met Ton, Ad en anderen, aan de basis van Pater Moeskroen. Met deze populaire groep werden grote successen behaald. Festivals, feesttenten en theaters werden op hun kop gezet en televisieoptredens wisselden zich af met een paar buitenlandse optredens. Samen met Ad heeft Wilbert de top 10-hit Hela Hola (tuthola) op zijn naam staan en ook was hij medeverantwoordelijk voor de kraker Laat maar waaien. In 2004 zei Wilbert Pater Moeskroen vaarwel en stortte zich op andere projecten. In zijn  huisstudio nam hij een aantal cd’s op, waaronder een paar met Joost Pieters. Hij speelde weer in een paar bands, in stijl variërend van Indierock tot Disco.

Op dit moment maakt Wilbert deel uit van de Rotterdamse Aardappeleters en stort hij zich vol ambities in Mannen van Naam.

Titel

Ga naar de bovenkant