ZA 27 mei 2023, 20:15 uur, Jeroen de Groot & Délano van den Berg met “Eerste Liefde”

 17,50

Niet beschikbaar

Een man, een eenzaat, herinnert zich zijn eerste liefde, een vrouw die naast hem op de bank kwam zitten om zich te verwarmen. Een ontroerend, diepmenselijke verhaal met een verrassende ontknoping. De typische Beckett problematiek van de vereenzaamde mens, zijn fascinatie voor geboorte en dood, maar ook zijn zwartgallige humor zijn in deze novelle aanwezig. Eerste Liefde behoort tot een van zijn grootse werken.

Niet beschikbaar

Categorieën: , , Tag:

Beschrijving

Fotograaf: Maarten Laupman

Zaterdag 27 mei 2023, 20:15 uur, Jeroen de Groot  & Délano van den Berg met “Eerste Liefde”

Prijs: €17,50
In de voorverkoop/Met VTP korting: €15,-
Abonnementhouders: GRATIS
Aanvang: 20:15 uur

Bestel nu kaarten!

Concert/Theatervoorstelling “Eerste Liefde” van Samuel Beckett (1906-1989)

Een man, een eenzaat, herinnert zich zijn eerste liefde, een vrouw die naast hem op de bank kwam zitten om zich te verwarmen. Een ontroerend, diepmenselijke verhaal met een verrassende ontknoping. De typische Beckett problematiek van de vereenzaamde mens, zijn fascinatie voor geboorte en dood, maar ook zijn zwartgallige humor zijn in deze novelle aanwezig. Eerste Liefde behoort tot een van zijn grootse werken.

Délano van den Berg – acteur (1991)

Délano van den Berg studeert in 2013 af aan de Acteerschool Rotterdam, tegenwoordig Toneel Vakschool Rotterdam, o.l.v. Bart Kiene en Peter Oskam. Ongeveer een jaar later sluit hij zich volledig aan bij het dan pas gestichte theatergezelschap Mooi Weer & Zo in Rotterdam. 

Samen met zijn collega’s ontwikkelt hij zich door vele repertoire voorstellingen te maken en te spelen in een eigen ruimte aan de ’s-Gravendijkwal. Vanuit het motto ‘ de lat hoog, de drempel laag ‘ proberen ze publiek aan te spreken wat niet doorgaans naar de schouwburg gaat. Er wordt regelmatig eten geserveerd rondom de voorstellingen, om de avond nog completer te maken. Zo heeft Mooi Weer & Zo al gauw een eigen ‘theatercafé’. 

Aangemoedigd door de Coronacrisis verlaat Mooi Weer & Zo in het voorjaar van 2020 het theatercafé en overleeft het door op andere plekken of in andere vormen te spelen. Délano speelt met Elsie de Brauw ‘ la Musica’ van Duras in huiskamers, ze maken ’Speed the Plow’ van Mamet in speciale drive-in vorm, organiseren een buitenfestival en spelen de hele zomer op het ss Rotterdam. Helaas wordt het gezelschap op de valreep niet opgenomen in het cultuurplan van de gemeente Rotterdam.  

Vanaf januari 2021 gaat Délano zijn eigen weg, te beginnen met het samen spelen met Jeroen de Groot in één van Becketts novelles ‘Eerste Liefde’. Regie is in handen van zijn leermeester Bart Kiene.

Jeroen de Groot – violist (1961)

Jeroen de Groot, opgegroeid in de Europees/Hongaarse viooltraditie, is een van Nederlands meest bijzondere violisten.

Zijn muzikale stamboom Vanaf zijn 11e jaar studeerde hij op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Bets van de Horst en Herman Krebbers. Het winnen van het Oscar Back vioolconcours stelde hem in staat zijn studie voort te zetten bij Sándor Végh in Salzburg en bij Ivry
Gitlis in Parijs. Ook was hij prijswinnaar van andere prestigieuze internationale vioolconcoursen, o.a. München en Scheveningen en maakte hij furore tijdens zijn deelname in Tokyo. “Krebbers leerde mij het gehele vioolrepertoire. Elke week een nieuw stuk uit hoofd en klaar om uit te voeren.

Door Gitlis kwam er een enorme vrijheid los in beweging (balans) en interpretatie. Sándor Végh, was meer een muzikaal filosoof, altijd op zoek naar de ware intentie van de componist en klankkleuren in de partituur”. Op zijn zoektocht naar een lichtvoetige, intieme Bach kwam de
Groot in contact met blokfluitist Kees Otten, grondlegger van de historische muziekbeweging in Nederland. Een prachtig elegante opname van de Solosonates en Partita’s, inclusief DVD en boek volgde (JDG- Records). De dubbel CD ‘French Collection’ (2003, NEOS) bevat sonates van Debussy, Ravel en Poulenc en op de bijgeleverde bonus CD virtuoze en romantische ‘Encores’. In januari 2020 is een live opname uitgekomen met o.a. de eerste Prokofiev sonate (JDG-Records). Jeroen is in binnen- en buitenland te horen als solist en in recitals; elegant, sprankelend, warm en diepgaand spel gecombineerd met spontane communicatie.

Andere suggesties…

Titel

Ga naar de bovenkant