ZA 9 november 2019, 20:15 uur, Tico Pierhagen & Aguabajo met “Colombiaanse Jazz Folklore”

 17,50

Niet beschikbaar

Tico (1975 Colombia) legt met zijn band “Tico Pierhagen & Aguabajo” de verbinding tussen zijn twee werelden. Door de Europese muziek te combineren met de muziek die hij uit zijn thuisland heeft geërfd, creëert hij een nieuw en fris geluid: sterke melodieën die smaakvol zijn vervlochten in prachtige ritmes. De band heeft op bekende podia en festivals in de wereld gespeeld, zoals: Bimhuis, kleine zaal concertgebouw, Días Latinos (Nederland), Torrarica hotel, (Suriname), Spokane, theater (VS).

Niet beschikbaar

Beschrijving

Zaterdag 9 november 2019, Tico Pierhagen & Aguabajo met “Colombiaanse Jazz Folklore”

Prijs: €17,50
In de voorverkoop/Met VTP korting: €15,-
Abonnementhouders: GRATIS
Aanvang: 20:15 uur

Bestel nu kaarten!

Tico Pierhagen & Aguabajo
Tico Pierhagen (1975 Colombia) is componist, pianist en producer. Na zijn studie aan de hogeschool voor de kunsten van Utrecht, waar hij zijn master degree in Arts als toegepaste componist behaalde, studeerde hij aan het conservatorium in Rotterdam.

In 2008 keert hij voor het eerst terug naar zijn geboorteland Colombia waar hij intensief met Colombiaanse muzikanten werkt. Deze samenwerking resulteerde in zijn debuut CD “Aguabajo” (2011).

Met zijn band “Tico Pierhagen & Aguabajo” legt hij de verbinding tussen zijn twee werelden. Door de Europese muziek te combineren met de muziek die hij uit zijn thuisland heeft geërfd, creëert hij een nieuw en fris geluid: sterke melodieën die smaakvol zijn vervlochten in prachtige ritmes. De band heeft op bekende podia en festivals in de wereld gespeeld, zoals: Bimhuis, kleine zaal concertgebouw, Días Latinos (Nederland), Torrarica hotel, (Suriname), Spokane, theater (VS).

Nadat hij met zijn band heeft opgetreden in het VPRO programma “Vrije Geluiden” is er veel aandacht voor zijn band.

De release van zijn nieuwe CD (“Encendiendo” 2016) wordt zeer goed ontvangen in Colombia en Amerika. In 2017 reist Tico door Europa voor concerten en masterclasses en rondt in Los Angeles de “smooth jazz” productie met de Amerikaanse gitarist Richard Smith af. Na zijn verblijf in Buenos Aires in 2018 verschijnt zijn nieuwe video clip “Ahí nos vamos”. In september 2019 zal zijn nieuwe album gepresenteerd worden in Colombia. Zijn muziek laat zich het best omschrijven als Colombiaanse Jazz folklore.

Line up:

Enrique Firpi – Drums
Dave Breidenbach – Bas
Frans Cornelissen – Trombone
Franklin Ceasar Breedveld – Sax
Tico Pierhagen – Piano

Titel

Ga naar de bovenkant