ZO 15 oktober 2023, 16:00 uur, Drumpraat On Tour met Juan van Emmerloot

 17,50

Niet beschikbaar

Drumpraat gaat het land in met “Drumpraat on Tour”. Sietse Huisman neemt op iedere locatie een bekende Benelux drummer mee voor een unieke Backstage experience!

Deze editie is te gast: Juan van Emmerloot. Hij deelde het podium onder anderen met Mick Moody & Bernie Marsden (White Snake), Omar Dykes (Omar & The Howlers) en Snowy White & The Whiteflames waarin hij samen speelde met Max Middleton (Kate Bush, Chris Rea) en Walter Latupeirissa.

Niet beschikbaar

Beschrijving

Zondag 15 oktober 2023, 16:00 uur, Drumpraat On Tour met Juan van Emmerloot

Prijs: €17,50
In de voorverkoop: €15,-
Abonnementhouders: GRATIS
Aanvang: 16:00 uur

Bestel nu kaarten!

Drumpraat On Tour

Drumpraat gaat het land in met “Drumpraat on Tour”. Sietse Huisman neemt op iedere locatie een bekende Benelux drummer mee voor een unieke Backstage experience!

Juan van Emmerloot

Juan van Emmerloot is een Nederlandse drummer, muziekproducent en componist (geboren 12 november 1965 in Waalwijk).

Juan begon op 10-jarige leeftijd met drummen en percussie op de plaatselijke muziekschool waar hij lessen volgde van Marius Spikmans. Hij sloot zich aan bij zijn eerste band ‘Penthouse’ en speelde live optredens op 13-jarige leeftijd. Tot zijn 17e bleef hij muziek studeren op school. De volgende stap was een intensieve muzikale opleiding aan het Rotterdams Conservatorium. In diezelfde periode introduceerde kunstenaar Rudy DeQueljoe Juan in de Nederlandse rock/popscene en herkende hem als een jonge getalenteerde drummer. Daarnaast werd hij gevraagd om met Kaz Lux (Brain Box), Julya Lo’Ko, Laura Fygi & Robby Valentine te spelen op tournees door Nederland.

Live optredens
Vanaf 1993 speelde hij op het podium met diverse gitaristen en zangers zoals: Mick Moody & Bernie Marsden (White Snake), Omar Dykes (Omar & The Howlers) en Poppa Chubby. De jaren daarna trad Juan op op tournee met enkele van ‘s werelds grootste gitaristen: Snowy White (Roger Waters, Thin Lizzy), Walter Trout, Mick Rogers (Manfred Man’s Earthband), Pat Travers, Steve Lukather en enkele andere geweldige artiesten.

Naast touren door Europa toerde hij ook door Azië met de artiesten Robby Valentine en Valensia. Hij ging op tournee in Noord-Amerika met akoestische gitarist Peppino D’Agostino, die werd gekozen tot de beste gitarist van de Verenigde Staten van het jaar 2007. Tot 2018 speelde Juan op vele tournees met Snowy White & The Whiteflames. In deze band speelde hij samen met Max Middleton (Kate Bush, Chris Rea) en Walter Latupeirissa.

Studio-optredens
De eerste keer dat Van Emmerloot een studio binnenging om een ​​professioneel studio-optreden te doen, was op 17-jarige leeftijd; hij werd uitgenodigd om te spelen op een plaat van de band van Rudi de Queljoe (Massada, Vitesse) in Joe’s Garage Recording studio. Na zijn intrede als freelance drummer werd Juan veelvuldig gevraagd bij de grote Nederlandse studio’s: Dureco Studios, Wisseloord Studios en Fendal Sound Studios. In 1996 deed hij zijn eerste internationale studiosessie voor Snowy White in Jacob’s Studio, waar hij de kans kreeg om nummers te spelen met Gary Moore, Chris Rea en David Gilmour. Tijdens deze sessie speelde hij in verschillende studio’s in Groot-Brittannië, zoals Black Barn Studios (Surrey), Barefoot Studio (Londen) en Curtis Schwartz Studio (Surrey). Andere studio’s waar hij op drums optrad zijn Real Life Studios (FA), de Urban Recording Studios en Bios Music Productions (IT) en The Sandlane Recording Facilties (NL)

Titel

Ga naar de bovenkant