ZO 18 februari 2024, 16:00 uur, Hellebrekers & “Daan Herweg”

 17,50

Niet beschikbaar

Theater Posa en Willem Hellebrekers organiseren samen elke maand een zondagmiddag vol met jazz. In de intieme setting van Theater Posa tref je elke editie verschillende gastartiesten. Beleef het allemaal!

Niet beschikbaar

Beschrijving

Zondag 18 februari 2024, 16:00 uur, Hellebrekers & “Daan Herweg”

Prijs: €17,50
In de voorverkoop: €15,-
Abonnementhouders: GRATIS
Aanvang: 16:00 uur

Bestel nu kaarten!

Daan Herweg

Jazzpianist en componist Daan Herweg (Amsterdam 1981) is een bekende muzikant gevestigd in Amsterdam en werkzaam op het Nederlandse en internationale podium. Hij heeft zijn eigen trio- en solocarrière, maar werkte ook samen met onder meer Teus Nobel, Caro Emerald, Pete Philly, Finn Silver, Floris van der Vlugt, Jazzquintet Quincey, Anne Chris, Henk Kraaijeveld en een steeds groter aantal muzikanten uit beide landen. de jazz- en popwereld.

Daan beschikt van jongs af aan over een liberale en creatieve geest. Zijn vroege klassieke inspanningen op de piano evolueerden al snel naar vrije en jazzgeoriënteerde improvisaties. Vroege invloeden reiken van Bach, Brahms, Debussy en moderne 20e-eeuwse muziek rechtstreeks naar de eigenzinnige jazz van Monk, Herbie en Bill Evans om vervolgens op natuurlijke wijze uit te monden in hiphopmuziek, popcultuur en songwriting. Menselijke expressie lijkt de enige constante factor te zijn.

Daan begon zijn carrière met professionele studies aan de The Manhattan School of Music en het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2007 zijn MA (Master of Music) afstudeerde. Sinds hij een veelgevraagd sideman, schrijver en componist werd met veel verschillende projecten, van wie bekroonde en succesvolle popprojecten zijn. oa Caro Emerald, Pete Philly, Finn Silver, All You Need is Love, en een groeiende lijst met tv- en mediaprojecten.

Tussen dit alles door keert Daan zo vaak mogelijk terug naar zijn eigen carrière als jazzartiest. Zijn schrijfstijl bestaat uit verschillende lagen, critici noemden het ooit lyrische moderne jazz. Hij streeft naar persoonlijke verhalen en pianistische humor binnen de muziek. Door deze veelzijdigheid als hitcomponist en als vrije improvisator is zijn muziek even meeslepend als goed opgebouwd.

Momenteel is Daan tevens hoofdvak jazz- en poppianodocent aan het Artez conservatorium van Zwolle, Arnhem en Enschede (Oost-Nederland) waar hij het voorrecht heeft zijn kennis te delen met jonge getalenteerde studenten.

Titel

Ga naar de bovenkant