ZO 18 september 2022, 16:00 uur, Willem Hellebrekers nodigt uit…”Timothy Banchet”

 15,00

Niet beschikbaar

Pianist Timothy Banchet zou maar wat graag in de jaren veertig van de vorige eeuw leven en dan aan de muziek de zaken toevoegen, waarmee hij nú bezig is. Zijn beminnelijkheid maakt, dat hij op het podium pas tevreden is, wanneer de samenwerking met anderen optimaal heeft geklikt.

Niet beschikbaar

Beschrijving

Zondag 18 september 2022, 16:00 uur, Willem Hellebrekers nodigt uit…”Timothy Banchet”

Prijs: €15,-
In de voorverkoop: €12,50
Abonnementhouders: GRATIS
Aanvang: 16:00 uur

Bestel nu kaarten!

Timothy Banchet

Timothy Banchet (2 maart 1987) begon op 4 jarige leeftijd met pianospelen. Dankzij zijn vaders enorme platencollectie kwam hij al vroeg in aanraking met jazz, soul en gospel. Op de middelbare school kwamen daar hiphop, r&b, kaseko en reggae bij. Het conservatorium rondde hij ‘summa cum laude’ af – met de hoogste lof.

‘Hij loopt al een aantal jaren mee in het jazzmilieu, maar wie kent de naam Timothy Banchet en zijn betekenis voor de Nederlandse muziek? Weinigen. Niet erg, want voor die relatieve onbekendheid heeft hij zelf gekozen. Zijn carrière ontrolde zich tot nu toe hoofdzakelijk als begeleider – sideman in goed jargon. Dat daar op niet al te lange termijn wellicht verandering in komt, doet niets af aan die keuze. Hij wil in de nabije toekomst ook graag een eigen groep beginnen om zijn eigen muziek te laten vertolken. Toekomstmuziek dus, mooi vooruitzicht. Als sideman echter wil de pianist solisten altijd op hun best laten klinken. Dát is zijn missie. De JAZZ-tafettestokjesdrager van deze maand heeft zich nauw verbonden met de geschiedenis van de jazz. Hij zou maar wat graag in de jaren veertig van de vorige eeuw leven en dan aan de muziek de zaken toevoegen, waarmee hij nú bezig is. Zijn beminnelijkheid maakt, dat hij op het podium pas tevreden is, wanneer de samenwerking met anderen optimaal heeft geklikt. “Je moet dúrven om fouten te maken”, zegt de man. die mensen die alleen maar bezig zijn met hun eigen verhaal, verafschuwt.’                                                                                                                              – Redactie JazzNu  27 juni 2022 –

Timothy Banchet: piano
Julian Wittich: bas
Daniel van Dalen: drums
Willem Hellebrekers: saxofoon

Titel

Ga naar de bovenkant