ZO 21 maart 2021, 16:00 uur, Oukje den Hollander met “Idyllen”

 15,00

Niet beschikbaar

Vanwege de verlenging van de lockdown is deze voorstelling verplaatst naar zondag 11 juli 2021, aanvang 16:00 uur. Uw kaartjes blijven uiteraard geldig op de nieuwe datum! Mocht u niet willen wachten of komt de nieuwe datum u niet uit? Dan kunt u de kaartjes ook gebruiken voor een andere voorstelling naar keuze.

Niet beschikbaar

Beschrijving

Zondag 21 maart 2021, 16:00 uur, Oukje den Hollander met “Idyllen”

Prijs: €15,-
In de voorverkoop/Met VTP korting: €12,50
Abonnementhouders: GRATIS
Aanvang: 16:00 uur

Bestel nu kaarten!

LET OP: Reserveren verplicht.

Idyllen

In Idyllen, haar eerste avondvullende programma, gaat Oukje den Hollander aan de hand van teksten van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer op zoek naar hoe te leven en lief te hebben in een wereld die steeds harder lijkt te worden. Hoe blijf je overeind en hoe geef je uiting aan je diepste verlangens en gedachtes? Uit de gelijknamige bundel Idyllen van Ilja Leonard Pfeijffer selecteerde zij twaalf gedichten die zij samen met multi-instrumentalist Marijn Korff de Gidts uitbracht op haar debuutalbum ‘Idyllen’. De presentatie vond plaats in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

NRC bekroonde haar werk dat wordt vertolkt met een krachtige, beweeglijke stem die de emotie van het lied versterkt en de ademhaling van de tekst nauwgezet volgt, met vier sterren: ‘Zo licht en bijna doorschijnend-ijl als Oukje den Hollander zingt, dat is zeldzaam. Dit is muziek waarnaar je telkens kunt luisteren, om elke keer nieuwe poëzieregels te horen die door zuivere zang en vindingrijke instrumentatie verrassen.’

Oukje den Hollander – Zang
Marijn Korff de Gidts – Slagwerk, toetsen, gitaar, basgitaar

‘Met veel durf en nog meer fantasie (…) Met haar glasheldere stem houdt Den Hollander de teksten op de voorgrond.’
Dagblad van het Noorden, Rudolf Nammensma

‘Het is persoonlijk, heel direct, authentiek en puur.’
Villa d’Arte, René Seghers

Andere suggesties…

Titel

Ga naar de bovenkant