ZO 7 juni 2020, 14:30 uur, Willem Hellbreker nodigt uit…“Wim Bronnenberg”

 12,50

Niet beschikbaar

Zoals veel gitaristen van zijn generatie begon Wim Bronnenberg (geboren in 1962) blues en popmuziek te spelen, maar na het luisteren naar het album “Full House” van Wes Montgomery werd hij een jazzverslaafde.

Niet beschikbaar

Beschrijving

Zondag 7 juni 2020, 14:30 uur, Willem Hellbreker nodigt uit…“Wim Bronnenberg”

Prijs: €12,50
In de voorverkoop/Met VTP korting: €10,-
Abonnementhouders: GRATIS (vrijwillige bijdrage i.v.m. corona crisis wordt op prijs gesteld)
Aanvang: 14:30 uur

Bestel nu kaarten!

LET OP:
* Reserveren verplicht
* Maximaal 30 bezoekers

Willem Hellbreker nodigt uit… “Wim Bronnenberg”
Zoals veel gitaristen van zijn generatie begon Wim Bronnenberg (geboren in 1962) blues en popmuziek te spelen, maar na het luisteren naar het album “Full House” van Wes Montgomery werd hij een jazzverslaafde. Hij studeerde Nederlandse literatuur (en studeerde cum laude af) in Utrecht voordat hij zich toelegde op muziek. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij jazzgitaar bij Peter Nieuwerf en Eef Albers. Tijdens zijn studie begon hij ook muziek te componeren.

In 1991 kwam Pat Metheny naar Den Haag om een ​​hele week les te geven aan het Koninklijk Conservatorium. Tijdens het slotconcert had Wim de eer en het genoegen om samen met Pat te spelen en een van zijn allereerste stukken uit te voeren: “Time of the Gypsies”. Deze melodie zou later verschijnen op “Stream”, het eerste album van Wim als leider.

Wim’s eerste internationale exposure kwam tijdens een kust-tot-kust tour in Canada met de Dick de Graaf Septet. De band reisde door vele Europese landen om cluboptredens te doen en te spelen op festivals zoals Jazz Leverkusen, Imatra Finland en de North Sea Jazz.

Wim Bronnenberg

Wim Bronnenberg: gitaar
Thomas Winter Andersen: bas
Dimitrios Kosmidis: drums
Willem Hellbreker: saxofoon

Andere suggesties…

Titel

Ga naar de bovenkant