ZO 9 februari 2020, 14:30 uur, Willem Hellbreker nodigt uit…“Daan Herweg”

 12,50

Niet beschikbaar

Theater Posa en Willem Hellbreker organiseren samen elke maand een zondagmiddag vol met Jazz in de intieme setting van Theater Posa. Met elke editie verschillende gastartiesten. Na twee   zeer succesvolle seizoenen, is de maandelijkse serie van “Willem Hellbreker nodigt uit…” niet meer weg te denken uit Theater Posa. Voor ons nieuwe theaterseizoen 2019-2020 staan er weer 10 top acts op de agenda!

Kosimides 4

Daan Herweg: piano
Dimitrios Kosimides: drums
Thomas Winter Andersen: bas
Willem Hellbreker: saxofoon

Niet beschikbaar

Beschrijving

Zondag 9 februari 2020, 14:30 uur, Willem Hellbreker nodigt uit… “Daan Herweg”

Prijs: €12,50
In de voorverkoop/Met VTP korting: €10,-
Abonnementhouders: GRATIS
Aanvang: 14:30 uur

Bestel nu kaarten!

Willem Hellbreker nodigt uit…“Daan Herweg”
Zijn muziek reflecteert een gevoel en is evenzogoed sterk gevat in het kader van de ratio. De songs van Daan Herweg zijn zintuiglijk, hebben een fijne sfeer en bezitten ook een intelligente vorm waarin ideeën tot een compositie zijn gegoten. Zijn spel als pianist is energiek, melodierijk en geconcentreerd, met soms hoekige kanten, die plotsklaps kunnen overgaan in vloeiende figuren. Veel stijlen zijn geschikt als ingeving, maar de muziek richt zich toch vooral op moderne jazz. Herwegs trio met drummer Tuur Moens en bassist Pat Cleaver vormt een uitgelezen gezelschap om zijn creaties te vertolken zoals hij die bedoeld heeft. De drie vinden elkaar als vrienden en collega’s op de tast, omdat hun persoonlijkheden en muzikale speelvelden zich zo goed verenigen.

Herweg heeft een vrijzinnige geest die denkt in kansen en mogelijkheden. Hij ziet een fundamentele overeenkomst tussen commerciële hitmuziek en intellectuele jazz, want aan beide kan een goed idee ten grondslag liggen. Volgens hem heeft zowel een concept als een vrije vorm het in zich om relevante kunst voort te brengen. Met die instelling kon hij heel goed functioneren als bandleider bij Caro Emerald en als co-auteur hits schrijven voor Lange Frans, terwijl hij ondertussen wekelijks jazzstandards speelde in hotspot Café Nel op het Amsterdamse Amstelveld. Deelname aan zowel het betrekkelijk diepzinnige kwintet Quincey als de pop/jazzband Finn Silver kan dan ook niet verbazen.

Maar Herweg kiest uiteindelijk voor zichzelf. Iedere artiest wil zich onderscheiden en de concurrentie is moordend. Met dit besef profileert Herweg zich door vooral te doen waar hij goed in is, zonder al te veel ballast met zich mee te dragen. Als jazzpianist en componist trekt hij zijn eigen plan, dat is wat hem voor ogen staat. Hij wil uit de schaduw treden met zijn eigen muziek, met zijn eigen mensen. Daarvan is het album Lucid Musings in 2014 een eerste manifestatie. De jazztraditie vormt daarbij voor hem een vertrekpunt, geen eindstation. Invloed van componisten als Debussy en Brahms is onmiskenbaar, evenals de inspiratie die Herweg opdeed aan de Manhattan School of Music in New York. Vele bronnen zijn bruikbaar. Uiteindelijk ligt zijn bestemming in de muziek, dat is de essentie.

Daan Herweg: piano
Dimitrios Kosimides: drums
Thomas Winter Andersen: bas
Willem Hellbreker: saxofoon

Titel

Ga naar de bovenkant