ZA 8 oktober 2022, 20:15 uur, Guus Westdorp – “Sneeuwhart”

 20,00

Niet beschikbaar

Al 50 jaar houdt Guus zich bezig met Nederlandstalige liedjes. In vele theaters heeft hij gespeeld en gezongen. Hij was o.m. pianist bij Toon Hermans en Liesbeth List. Na zijn solotoer met ‘Ramses, de liederen’ zet hij koers met ‘Sneeuwhart’, aldoor verlangend naar de plek waar het goed is, tussen de mooiste liedjes van Nederlandse en Belgische bodem.

Met “Sneeuwhart” brengt Guur is een wisselende mengeling van eigen – en bestaand werk. De vele vriendschappen en samenwerkingen met veelal Nederlandse artiesten (o.a. Toon Hermans en Liesbeth List) hebben Guus Westdorp hoorbaar blijvend geïnspireerd en gevoed. Tussen de liederen door deelt hij graag dierbare ervaringen, zwerftochten en anekdotes.

Niet beschikbaar

Beschrijving

Zaterdag 8 oktober 2022, 20:15 uur, Guus Westdorp – “Sneeuwhart”

Prijs: €20,-
In de voorverkoop: €17,50
Abonnementhouders: GRATIS
Aanvang: 20:15 uur

Bestel nu kaarten!

“Sneeuwhart”
Een liederensolo door Guus Westdorp

Al 50 jaar houdt Guus zich bezig met Nederlandstalige liedjes. In vele theaters heeft hij gespeeld en gezongen. Hij was o.m. pianist bij Toon Hermans en Liesbeth List. Na zijn solotoer met ‘Ramses, de liederen’ zet hij koers met ‘Sneeuwhart’, aldoor verlangend naar de plek waar het goed is, tussen de mooiste liedjes van Nederlandse en Belgische bodem. Guus: “Nederlands is de taal die is versta, ook achter de woorden. De mooiste schrijvers van de laatste eeuw brengen mij plezier, warmte, weemoed en voeden mij voor de dag van morgen. Ik zing en speel graag nog hun parels en dan wel met alles wat ik nú ben, met verhalen en anekdotes tussendoor”.

U weet misschien nog wel dat hij hier twee jaar geleden ook was; toen met zijn liederen en anekdotes van Ramses Shaffy. Hij heeft nu een splinternieuwe voorstelling gemaakt.

‘Sneeuwhart’: daar waar sneeuw is, is ook mijn hart. Voel het, hoor het en laat het me meenemen. ‘Neem wat geluk, want ik heb nog zat’ (uit ‘Vlieg’).

Sneeuw als metafoor. Een wereld in sneeuw beweegt en ademt rust en iets vredigs uit. Sneeuw doet inkeren. De wereld lijkt ineens niet meer zo hard. Alle contouren vervagen en de heldere lucht doet goed. Ik zoek net als iedereen naar die plek ‘waar het goed is’, zonder mij vast te willen leggen. Ik bén er en dat is al heel wat. En ik ben mezelf, stoer en kwetsbaar. In ‘Sneeuwhart’ zing en spreek ik van gewone mensendingen. Ik maak hetzelfde mee als jij.

‘Sneeuwhart’ is terugkijken in de toekomst. Ik ben gemaakt uit ontelbare stukjes ‘ooit’ en uiteindelijk geworden tot wat ik nu ben. Evenveel liedjes waren ooit van belang en velen heb ik altijd ‘meegenomen’. Ik zing ze nu graag weer.

‘Sneeuwhart’ is een wisselende mengeling van eigen – en bestaand werk. De vele vriendschappen en samenwerkingen met veelal Nederlandse artiesten (o.a. Toon Hermans en Liesbeth List) hebben mij hoorbaar blijvend geïnspireerd en gevoed. Tussen de liederen door deel ik graag dierbare ervaringen, zwerftochten en anekdotes.

Met ‘Sneeuwhart’ creëer ik mijn eigen wereld. Ik zing en speel het liefste in zo’n wereld. Mijn fascinatie voor kou, ijs en sneeuw heb ik van kleins af aan. Het gevoel onoverwinnelijk te zijn, te kunnen trotseren, boven mijzelf uit te stijgen en daarmee ultieme vrijheid beleven zijn altijd mijn thema’s geweest. Kleine Guus was een albatros: sterk en wendbaar. Eén met de ijsberen ‘Ik ben hun familie, spreek hun taal en ken de kou. Kom maar op, hier ben ik!’ Grote Guus blijkt niet écht veranderd en vroeger is nu dichterbij dan ooit. ‘Kijk… het sneeuwt!’

Titel

Ga naar de bovenkant