ZO 2 februari 2020, 14:30 uur, Jeroen de Groot & Bart van de Roer met “Romance in F – Frühling – & Kreutzer Sonate”

 15,00

Niet beschikbaar

Angst voor het werk van grote componisten kan de beroemde violist Jeroen de Groot niet worden toegedicht. Dat hij er hard voor werkt om in zijn vioolspel het wezen van een compositie te doorgronden, blijkt niet alleen uit zijn eerder uitgebrachte programma’s Bach Stress, Bach Recital en French Connection die hij in de afgelopen vijf jaar op de diverse concert-en theaterpodia presenteerde. Ook in de door JDG-Records uitgebrachte boek “Johan Sebastian Bach Solo Sonates en Partitas” vertelt hij over hoe zijn zoektocht naar de kern van Bachs composities verliep.

Niet beschikbaar

Beschrijving

Zondag 2 februari 2020, 14:30 uur, Jeroen de Groot & Bart van de Roer met “Romance in F – Frühling – & Kreutzer Sonate”

Prijs: €15,-
In de voorverkoop/Met VTP korting: €12,50
Abonnementhouders: GRATIS
Aanvang: 14:30 uur

Bestel nu kaarten!

Jeroen de Groot & Bart van de Roer met “Romance in F – Frühling – & Kreutzer Sonate”

Angst voor het werk van grote componisten kan de beroemde violist Jeroen de Groot niet worden toegedicht. Dat hij er hard voor werkt om in zijn vioolspel het wezen van een compositie te doorgronden, blijkt niet alleen uit zijn eerder uitgebrachte programma’s Bach Stress, Bach Recital en French Connection die ij in de afgelopen vijf jaar op de diverse concert-en theaterpodia presenteerde. Ook in de door JDG-Records uitgebrachte boek “Johan Sebastian Bach Solo Sonates en Partitas” vertelt hij over hoe zijn zoektocht naar de kern van Bachs composities verliep.

In het Beethoven Jaar richt hij zijn kijker nu op Beethoven die zowel tijdens zijn leven als na zijn dood steeds meer werd beschouwd als de “Halfgod” van de klassieke Muziek. De Groot maakt als kanttekening; Behalve J.S.Bach! Mede door zijn doofheid kreeg hij de mythische status van een wereldverzakende, slechts voor zijn muziek en de mensheid levende, onaantastbare wereldverbeteraar. De Groot zet voor zijn programma “Beethoven Recital” zijn tanden in de muziek van deze fabelachtige componist, nog steeds een van de allergrootste die de westerse wereld ooit heeft voortgebracht.

Titel

Ga naar de bovenkant