ZO 16 februari 2020, 14:30 uur, Amare Consort presenteert “Erwin Rommert Weerstra”

 15,00

Niet beschikbaar

Erwin is prijswinnaar van verschillende internationale concoursen, zo won hij de 1ste prijs bij het Internationale Leopold Godowski “Young Virtuoso” Pianoconcours in Warschau, Polen, en de Prix de J-F. Neuburger bij het 17e Concours International de Piano d’Ile-de-France concours in Maisons-Lafitte, Frankrijk, voor de beste uitvoering van het voor dit concours geschreven werk.

Niet beschikbaar

Beschrijving

Zondag 16 februari 2020, 14:30 uur, Amare Consort presenteert “Erwin Rommert Weerstra”

Prijs: €15,-
Vrienden van Amare Consort: €12,50
Abonnementhouders: €12,50
Met VTP korting: €12,50
Tot 21 jaar: €5,-
Aanvang: 14:30 uur

Bestel nu kaarten!

Amare Consort presenteert “Erwin Rommert Weerstra”

Theater Posa en Stichting Amare Consort organiseren samen dit klassieke weekend. Het overkoepelende thema is ‘de Dans’.

Zondag 16 februari geeft de pianist Erwin Rommert Weerstra een concert in Posa.
Tijdens dit concert vindt er een première plaats: er wordt een nieuwe choreografie van Ernst Meisner vertoond, op muziek van Guido Meisner.
Rommert Weerstra is o.a. balletpianist bij het Nederlands Dans Theater en heeft zowel in binnen als buitenland al veel opgetreden.

In het eerste gedeelte laat hij pianocomposities horen die op de dans geïnspireerd zijn. In het tweede gedeelte treden enkele studenten van De Nationale Balletacademie (Amsterdam) op en Erwin begeleid hen op de piano. Tevens verteld hij wat er zo allemaal in een professionele balletles gebeurd en laat voorbeelden horen aan de hand van beroemde choreografieën die door de studenten worden uitgevoerd.

Vóór dit concert plaatsvindt, is er in de ochtend een auditie mogelijkheid voor jeugdige balletleerlingen: de Nationale Ballet Academie zal in de wijde omgeving amateur balletscholen aanschrijven zodat hun leerlingen deze kans krijgen. Dit onderdeel is een samenwerking tussen hen en Theater Posa. Zaterdag 15 februari treden er dan leerlingen op van pianodocenten Ina Warger, Stans en Guido Meisner: zij spelen stukken die met de dans te maken hebben.

Erwin Rommert Weerstra

Erwin Rommert Weerstra (1987) is geboren in Leiden en begon op drie-jarige leeftijd piano te spelen. In 1994 werd hij, op 7-jarige leeftijd, toegelaten tot de Jong Talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, destijds de jongste leerling die ooit was geaccepteerd.

Tijdens zijn studietijd heeft hij tweemaal het Internationale Steinway Concours gewonnen. Erwin is de enige pianist die dit concours tweemaal heeft gewonnen. Als winnaar vertegenwoordigde hij Nederland twee keer op het Internationale Steinway Festival te Hamburg, waar hij optrad in de Musikhalle. Toen Detlef Kraus, een leerling van Wilhelm Kempff, Erwin hoorde spelen in Hamburg, nodigde hij Erwin uit voor privéles en Erwin heeft daarna, tot het overlijden van Detlef Kraus in 2008, regelmatig les van hem gehad.

In 2009 haalde Erwin zijn Bachelor en in 2011 cum laude zijn Master diploma Klassiek Piano aan het Koninklijk Conservatorium.

In 2011 was hij deelnemer aan het “International Engadine Summer Piano Academy” in Zwitserland. De docenten van de Engadine Summer Piano Academy waren Konstantin Scherbakov, Gianluca Luisi, Peter Feuchtwanger en Meehyun Ahn.

In de jaren na zijn afstuderen volgde Erwin masterclasses en lessen bij veel gerenommeerde docenten, zoals Mikhail Petukhov, Cyprien Katsaris, Boris Berman, Paul Badura- Skoda, Edith Fischer, Pierre Reach, Geoffrey Douglas Madge, Luiz de Moura Castro, Juan Lago, Ralph van Raat, Peter Feuchtwanger, Vladik Bronevetzky and Håkon Austbø.

Erwin is prijswinnaar van verschillende internationale concoursen, zo won hij de 1ste prijs bij het Internationale Leopold Godowski “Young Virtuoso” Pianoconcours in Warschau, Polen, en de Prix de J-F. Neuburger bij het 17e Concours International de Piano d’Ile-de-France concours in Maisons-Lafitte, Frankrijk, voor de beste uitvoering van het voor dit concours geschreven werk.

Erwin heeft een actief concertleven, met optredens in Nederland en in het buitenland, zoals in Italië, Rusland, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Polen.

Ook speelt Erwin graag voor charitatieve doeleinden. Zo treedt hij op in verzorgingstehuizen omdat hij het heel belangrijk vindt live muziek te brengen naar diegenen die niet langer in staat zijn reguliere concerten te bezoeken. De emotionele reacties die hij van het publiek krijgt bij dergelijke optredens zijn een continue bron van inspiratie voor hem.

In 2018 is Erwin geselecteerd voor één van de zeer weinige plaatsen in de Post-Master opleiding in Italië van professor Andrzej Jasiński, die ook de docent was van Krystian Zimerman.

Momenteel heeft Erwin aanstellingen als pianist bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en bij het Nederlands Dans Theater (NDT).

Titel

Ga naar de bovenkant